Collaboratieve albums maken en delen in Google Foto's

Anonim

Of u nu familiefoto's met verre familieleden wilt delen of een gedeelde pool van vakantie- of evenementfoto's met vrienden wilt maken, het is gemakkelijk om samenwerkende albums te maken en te delen in Google Foto's.

Hoewel er geen tekort is aan manieren om foto's te delen met je vrienden, biedt Google Foto's om een ​​paar aantrekkelijke redenen het je favoriete platform voor het delen van foto's. Ten eerste is er de eenvoudige alomtegenwoordigheid van Google-accounts - praktisch iedereen heeft er al een en, zo niet, het is gratis. Google Foto's biedt ook functies zoals onbeperkte foto-opslag, ingebouwde sociale functies zoals commentaar op albums en individuele foto's, gezichtsherkenning en objectherkenning, een overvloed aan andere functies, groot en klein.

In feite hebben we slechts één echte klacht over het delen van foto's via Google Foto's. Wanneer u een album deelt, kunt u niet echt beperken wie het kan zien. Google Foto's maakt een aangepaste (en versluierde) URL voor elk album en u deelt het album door mensen die URL te sturen. Er is geen manier om de toegang tot specifieke Google-accounts te beperken. Hoewel de kans dat iemand de lange en versluierde URL die naar je gedeelde album verwijst schat, is minuscuul, belet dit niet dat de mensen met wie je de URL deelt het met anderen delen. We geven nog steeds de voorkeur aan de extra beveiliging van inlogverboden toegang. Hopelijk is dit een probleem dat Google opneemt in toekomstige updates voor Google Foto's.

Die kleine klacht terzijde, Google Foto's maakt het super eenvoudig om uw foto's te delen. Laten we meteen beginnen met het maken van een nieuw album en het inschakelen van de functies voor delen. We zullen u door de functies leiden met de Google Foto's voor iOS-app, maar de functionaliteit is vrijwel hetzelfde in de Android-app. Je zou ook gemakkelijk moeten kunnen volgen als je de webgebaseerde Google Foto's-interface gebruikt, omdat de menu-items allemaal dezelfde zijn.

Maak en deel een album in Google Foto's

Als u uw eerste gedeelde album wilt maken, start u uw Google Foto's-app en klikt u op het menupictogram (drie horizontale lijnen) in de zoekbalk. Klik in het menu op "Gedeeld" om toegang te krijgen tot uw gedeelde albumdirectory.

Klik op de pagina "Gedeeld" op het + -symbool in de rechterbenedenhoek om een ​​album te maken. U wordt gevraagd om foto's voor het album te selecteren - selecteer er maar een of zo veel als u wilt en klik vervolgens op 'Volgende'.

Geef je nieuwe album een ​​naam en klik op 'Delen'. Je ziet allerlei opties voor delen, afhankelijk van welke apps je hebt ingeschakeld om te delen. U kunt het album delen met afzonderlijke contactpersonen, de gedeelde URL naar uw gewenste berichten-app sturen, een link naar het album e-mailen, enzovoort.

Hoewel het hier niet meteen duidelijk is, willen we het punt benadrukken dat we eerder naar voren hebben gebracht. Google Foto's delen is niet op rechten gebaseerd. Als u uw album deelt met drie van uw vrienden, geeft u hun drie Google-accounts geen toestemming om toegang te krijgen tot het gedeelde album. Je stuurt ze gewoon de URL voor het album. Ja, deze URL is lang en de kans dat willekeurige mensen erover struikelen is vrijwel nul. Maar iedereen met de URL heeft toegang tot uw foto's, wat betekent dat de mensen met wie u het hebt gedeeld het eenvoudig met anderen kunnen delen. Het is dus in uw eigen belang om gevoelige foto's uit gedeelde albums te houden en alleen te delen met mensen die u vertrouwt.

Beheer uw gedeelde album

Dus je hebt je album gemaakt en gedeeld. Laten we nu kijken hoe we dat album kunnen beheren. Als je net klaar bent met het maken van een nieuw album, beland je meteen op de pagina van dat album. Als je teruggaat naar de app, tik je op het pictogram 'Albums' en vervolgens op de albumminiatuur 'Gedeeld'. Je ziet een lijst met al je gedeelde albums (in ons voorbeeld is er alleen het album "Pets" dat we in de laatste sectie hebben gemaakt). Tik op het album dat je wilt openen.

Binnen het album ziet u een reeks pictogrammen in de rechterbovenhoek. Van links naar rechts, ze laten je:

  • Verzend het album als een diavoorstelling naar Chromecast
  • Voeg foto's toe aan het album
  • Maak opmerkingen over het album
  • Deel het album met meer mensen
  • Ga naar het menu van het album.

Met het menu van het album kunt u acties ondernemen zoals het bekijken van recente activiteiten, het bewerken van de albumnaam, het configureren van opties voor delen en het verwijderen van het album.

De pagina "Opties voor delen" biedt verschillende extra opties. Je kunt een kopie van de deellink nemen, zien wie is uitgenodigd om het album te bekijken, samenwerking en opmerkingen in- of uitschakelen en natuurlijk niet langer het album delen.

Stop met het delen van een album

Een van onze favoriete dingen over het delen van video's in Google Foto's is dat als u stopt met het delen van een album en dit later opnieuw deelt, het album een ​​geheel nieuwe, gerandomiseerde URL krijgt (in tegenstelling tot de statische URL die permanent aan albums wordt toegewezen wanneer u deel een iCloud-fotoalbum). Hoewel je opmerkingen en samenwerkende foto's kwijtraakt als je stopt met het delen van een album, is het goed dat je het opnieuw kunt delen met een geheel nieuwe URL als dat nodig is, in plaats van het hele album te verwijderen en helemaal opnieuw te maken.

Dat is alles: u heeft nu een gedeeld en samenwerkend Google Foto's-album waarbij uw vrienden niet alleen uw vakantiefoto's kunnen zien, maar zelfs hun eigen foto's kunnen toevoegen als ze samen met u op reis zijn.

Editor'S Choice